9. oktoobril teatati politseile võimalikust joobes juhist Lääne-Virumaal Rägavere vallas. Politseipatrull märkas sõidukit Sõmeru-Kabala maantee kuuendal kilomeetril ja andis peatumismärguande. Sõiduauto Audi roolis oli 47-aastane mees, kellel tuvastati väärteoks kvalifitseeruv alkoholijoove. Lisaks puudus roolikeerajal ka juhtimisõigus, mille eest on teda varasemalt ka korduvalt karistatud, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

15. novembril seisis mees kohtu ees, kus kokkuleppemenetluse raames tunnistas Viru maakohus 47-aastase mehe süüdi sõiduki süstemaatilises juhtimises juhtimisõiguseta isiku poolt ning mõistis talle karistuseks üks aasta vangistust, mis asendati 360 tunni üldkasuliku tööga. Samuti allutati meesterahvas kriminaalhooldaja käitumiskontrollile ning pidi järgima kontrollnõudeid. Kohtuotsus ei ole veel jõustunud.

Vahetult pärast kohtuistungit märkas politseipatrull Rakvere linnas mõni minut tagasi süstemaatilise juhtimisõiguseta sõidu eest karistuse saanud meest uuesti autoroolis.

Rakvere politseijaoskonna ennetus-ja menetlustalituse juht Joel Alla sõnul on hämmastav kui ükskõikselt suhtus mees kohtu otsusesse. „Vaatamata sellele, et mees tunnistas süüd ja kahetses tehtut, otsustas ta pärast kohtuistungit tagajärgedele mõtlemata uuesti seadust rikkuda ja rooli istuda,“ sõnas Alla.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Enn Pustaku sõnul taotles ta mehe vahistamist, kuna vaatamata varasematele karistustele on ta jätkanud liiklussüütegude toimepanemist. „Mees on korduvalt karistatud mootorsõiduki joobeseisundis juhtimise eest, mitmel korral oli tal juhtimisõigus lisakaristusena ära võetud. Juhtimisõigus võeti isikult ära mootorsõiduki joobes juhtimise eest 2008. aasta kohtuotsusega kolmeks aastaks. Pärast seda ta ei taastanud oma juhtimisõigust, samas jätkas mootorsõiduki juhtimist, olles sealjuures mitmel korral ka alkoholijoobes,“ lisas prokurör Enn Pustak.

Kohtu loal on mees kaheks kuuks vahi alla võetud. Pärast 15. novembri kohtuotsuse jõustumist saab prokuratuur kohtueelse menetluse lõpule viia ja saata kriminaalasja kohtusse.