Eile kell 12.00 peatas politseipatrull Jõhvi–Sompa-Ereda teel veoauto Scania, mille juhi andmete kontrollimisel selgus, et roolis olnud 33-aastasel Veikol on juhtimisõigus karistusena ära võetud, teatas Ida prefektuur.

Teda on ka eelnevalt karistatud nii rahatrahvi kui arestiga. Viimati tabas politsei Veiko joobeseisundis ning juhtimisõigust omamata sõidukiroolist 13. septembril. Tol korral määrati mehele karistuseks 20 päeva aresti.

Politsei toimetas õigusrikkuja pärast menetlustoimingute läbiviimist koheselt arestimajja, kuna see oli ainus võimalus isiku sõidukijuhtimisest eemal hoidmiseks. Kolmapäeval toimunul kohtuistungil määrati Veikole karistuseks 25 päeva aresti.

„Kui isikult on juhtimisõigus karistusena ära võetud, siis see tähendab, et ta ei tohi mootorsõidukit juhtida. Kahjuks ei saa kõik sellest aru ning üritavad antud keelust kõrvale hiilida, pannes jätkuvalt toime õigusrikkumisi. Liikluses kehtivad kindlad reeglid ning nendest tuleb kinni pidada,“ ütles Ida Prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Alvar Ottokar.

Ida Prefektuur tabas mullu Ida- ja Lääne-Virumaal kokku 867 juhtimisõiguseta juhti.