Mikrorajooni elanike nimel toimetusele saadetud kirjas antakse teada, et sotsiaalmajas on terve korrus narkomaanide käsutuses ja paistab, et seal on ka narkodiilereid. Mõned ostjad tarbivad narkootikume sealsamas hoovi peal, lähimates põõsastes, kust võib ohtralt süstlaid leida. Pärast aga mängivad seal lapsed, kirjutab Põhjarannik.

Sotsiaalmaja direktor Uno Sepp selgitas, et viiendal korrusel elab tõepoolest 14, metadoon-asendusravil olevat narkomaani, kes varem teisi elanikke terroriseerisid. "Aga kuhu neid panna? Meil ju ei ole asutust, kuhu saaks neid sundravile saata. Või asustada nad ääremaale?" küsis Sepp. "See pole ju ainult meie probleem..."

"Need on inimesed, kes on vabanenud vanglast ja kellel ei ole eluaset, ning meie anname neile sotsiaalelamispinna. Teist kohta linnas pole," ütles Jõhvi vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Sirli Tammiste. "Jah, see on probleemne maja ning sellega tegeldakse. Asjasse peab kaasama politsei ja tugevdama maja turvalisust."

Politseiprefektuurist öeldi, et sellekohane info on neil olemas. Ida politseiprefektuuri kriminaalosakonna narkokuritegude talituse komissari Valdo Arula sõnul reageeritakse saabunud infole kindlasti, kuid lähtuvalt nimetatud juhtumi iseloomust, ei saa avalikkust teavitada tarvitusele võetavatest meetmetest.