Kiiruseületajad peeti kinni 29. märtsil Ida-Virumaal. 19-aastane Raido kihutas Lüganuse vallas Kiviõli teel oma sõiduautoga Audi 90 km/h alas kiirusel 146km/h. Intsident leidis aset vahetult enne asulasse sisse sõitmisel. Kinnipeetud sõidukijuht leidis nii mitmeidki vabandusi oma kiirustamisele — et jalg vajus märkamatult gaasipedaalile ning sõbrast kaasreisijal, kes soovis sugulase juurde jõuda, oli väga kiire. Sõidukijuht kahetses oma tegu, teatas Jõhvi politsei.

Peaaegu tund aega hiljem pidas politsei Tallinna-Narva maantee 138. kilomeetril Purtse orus kinni alkoholijoobes 26-aastane Taneli, kes 70 km/h alas sõitis lubatust 72 km/h kiiremini ning sooritas möödasõitu eesliikuvast sõidukist möödasõitu keelava märgi mõjupiirkonnas. Isik väidetavalt ei pannud kiirusepiirangu ja möödasõitu keelavat liiklusmärki tähele.

„Sõidukijuhtidel on oluline meeles pidada, et teelt väljasõiduga lõppevaid liiklusõnnetusi põhjustavad enamasti just kihutajad. Hetkelise hooletusega võib rikkuda oma või kaasliikleja tuleviku. Enne gaasipedaalile vajutamist tuleks mõelda, kas see kiirustamine on ikka seda väärt,” ütles Jõhvi politseiosakonna juhtivkonstaabel Heiki Lindus.

Linduse sõnul on politseinikel varasemast paremad töövahendid, näiteks sellest aastast on Ida-Virumaa teedel liiklusjärelevalves kasutuses uued eravärvides erivarustusega sõiduautod, millega mõõdetakse kiirust. Samuti on politsei karmistanud karistusi.