Neljapäeval kella 20.45 ajal teatati häirekeskusele õnnetusest Põltsamaa vallas Kõpu külas Aidu järvel, kus järve kohal paraplaaniga lennanud 31-aastane mees sattus juhtimisvea tõttu uppumisohtu.

Nimelt läks paraplaaniga lennanud mees ühe pöörde planeerimise ajal liiga veepiiri lähedale. Paraplaani osa puudutas vett ja selle tagajärjel kukkus mees keset järve vette. Kaldal olnud lähedased läksid talle appi ja tõid ta mitmekümne meetri kauguselt veest välja. Mees viidi tervisekontrolliks haiglasse.

Pealtnägija, lenduri kaldale aidanud isik kirjeldas sündmust Delfile nii: "Tehti piruette ja poognaid taevalaotuses. Siis otsustas noor piloot teha trikke järve kohal, kus oli oma 50 inimest. Nende seas ka hulgaliselt lapsi. Paljud filmisid noormehe hulljulgeid trikke. Ja ühel pöördel läks noormees liiga julgeks ja käis kõva pauk. Noor piloot oli oma trikkidega ületanud oma võimeid ja sõitis suurel kiirusel järve. Õnneks ei olnud keset järve sellel hetkel ühtegi ujujat. Mina hakkasin rannast ujuma sündmuskoha poole. Noor piloot sai end õnneks rakmetest vabaks, alustas ujumist kalda suunas, kuid siis muutus see väga vaevaliseks. Nägin, kuidas noormees hakkas veealla vajuma, hõikasin keset järve, et keegi kiirabisse helistaks. Poiss sai päästetud kindlast uppumissurmast ja paraplaani toimetasime kaldale."