Veidi enne kella üheksat õhtul sai politsei teate, et Järvamaal Korba külas on seeneline metsa eksinud, teatas Lääne prefektuur.

68-aastane naine oli oma lähedasele telefonitsi teada andnud, et ei oska iseseisvalt enam metsast välja tulla. Kohe alustati eksinud inimese otsimist. Esialgsed otsingud Paide politseijaoskonna patrulli ja jäljekoera poolt tulemusi ei andnud.

Metsa eksinud proua abistamisel osutus eriti oluliseks kaasavõetud mobiiltelefon, sest selle positsioneerimisega suudeti kindlaks teha kadunu asukoht. Kahjuks sai pärast viimast kõnet mobiiltelefoni aku tühjaks ja hädasolijaga enam kontakti saada polnud võimalik.

Võttes aluseks viimase kõne positsioneerimisel saadud koordinaadid ja kasutades jäljekoera abi, leiti eksinu veidi peale kella kaht öösel Korba küla lähistelt metsast. Kannatanu toimetati metsast välja ja anti kiirabi hoole alla.

Otsingutel aitasid kaasa eksinud naise lähedased ja kohalik vabatahtlik koos koeraga.

Politsei soovitused seenelistele ja marjulistele

Tasub meeles pidada, et metsa minnes:

- andke lähedastele sellest teada, leppige kokku millisesse piirkonda lähete ja millal orienteeruvalt koju hakkate tulema;
- riietuge erksavärviliselt ja ilmastikukindlasse riietusse, olles tumedates riietes, kasutage riiete peal neoonveste;
- võtke kaasa mobiiltelefon, mille aku oleks laetud, et vajadusel oleks võimalik helistada ja abi kutsuda;
- soovitav on kaasa võtta vile, millega saab märku anda, sest see kostub häälest kaugemale;
- kaasa võiks võtta veel taskulambi, millega on võimalik märku anda pimedal ajal;
- samuti on soovitatav kaasa võtta tuletegemisvahendid, et vajadusel kas enda soojendamiseks või märguandmiseks lõket teha, kuid siin tuleb arvestada kõigi tuleohutus nõuetega;
- kui olete eksinud, ärge varjuge puude-põõsaste alla, olge võimalikult lagedal alal, et teid oleks võimalik leida ka helikopteriga.