Tallinnas Sõbra tänaval toime pandud tapmises ja kehalises väärkohtlemises süüdistatud Jaanus Uuspõllu (27) mõistis kohus vangi kokku 9 aastaks. Karistuse kandmise alguseks on Uuspõllu kinnipidamine 28. märtsil 2006, teatas Harju maakohus.

Janno Mägi (31), keda prokuratuur esialgu süüdistas Keila lähedal toimunud tapmises, hiljem aga eluohtlike kehavigastuste tekitamises, mõistis kohus süüdi kannatanu peksmise eest ja mõistis talle 3 aastat ja 3 kuud vangistust.

Karistuse kandmise alguseks on Mägi kinnipidamine 10. aprillil 2006. Mägi mõisteti süüdi peksmise, mitte tapmise või eluohtlike kehavigastuste tekitamise eest, kuna surnukeha roiskumisastme järgi polnud võimalik eksperdil kinnitada, et peksmisega tekkisid eluohtlikud kehavigastused, mille tagajärjel ohver suri.

Samuti esialgu Keila lähedal toime pandud tapmises, hiljem eluohtlike süüdistatud Martin Meigase (22) mõistis kohus 4 aastaks vangi. Tema karistuse kandmise alguseks on 07. oktoober 2006.

Neljandana oli kohtu all varem kriminaalkorras karistatud Guido Kõrvne (35), keda süüdistati tapmisest mitteteatamises, kehalises väärkohtlemises ning korduvalt joobes autojuhtimises. Tema karistuseks määras kohus 1 aasta ja 9 kuud vangistust, lisakaristusena võttis kohus Kõrvnelt ka mootorsõiduki juhtimise õiguse üheks aastaks. Kõrvne karistusekandmise alguseks on kinnipidamine 28. märtsil 2006.

Uuspõld ja Kõrvne tunnistasid end kohtus täielikult süüdi, Mägi ja Meigas tunnistasid süüd osaliselt, eitades tapmist.

Esialgse süüdistuse kohaselt peksid alkoholijoobes Mägi ja Meigas üle-eelmise aasta 5. detsembri õhtul Keilas Tuula teel asuva Õlletoa juures Marti ja Marekit ning viisid nad seejärel sõiduauto Suzuki pakiruumis Keila jõe äärde, kus jätkasid peksmist. Marek suri üle jõe asuval põllul.

2006. aasta märtsis Tallinnas peksid Uuspõld, Meigas ja Kõrvne Sõbra 29 kõrvalhoones Gerti rusikate, jalgade ja pudelitega pähe. Uuspõld lõi Gerti mitu korda noaga, mille tagajärjel kannatanu suri. Kuriteost teatamise asemel aitasid Meigas ja Kõrvne surnukeha samasse maha matta ning kuriteo jälgi varjata. Meigast süüdistati ka kannatanule kuulunud mobiiltelefoni varguses ning Kõrvne’t korduvas purjuspäi autojuhtimises.