Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa ütles, et Lõuna prefektuur alustas kriminaalasja, mille raames on juba üle kuulatud kannatanud ja tunnistaja.

Hetkel on teada, et sündmus leidis aset 19. septembril Karksi vallas Lilli külas, kus neli noort inimest, kelle hulgas oli kaks alaealist, läksid kodu poole. Kaasas oli neil jalutusrihmata koer. Koeraomanik nägi, kuidas loom läks ilmselt vaatama teisi koeri, kes olid ühe maja hoovis. Mingil hetkel oli kuulda pauku. Kui noored oma koera jälle nägid, oli loom juba suremas ning suri saadud vigastustesse sündmuskohal. Koeraomanik kohe politseisse ei pöördunud.

Koer saadeti lahkamisele, mille tulemust pole veel laekunud. Hetkel pole kahtlustust kellelegi esitatud.

Kriminaalasja alustati karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb looma julma kohtlemist.

„Kunagi ei tea, kuidas võivad inimesed reageerida avalikus kohas liikuvale jalutusrihmata koerale," ütles Karksi konstaablijaoskonna piirkonnavanem Taimo Tugi. "Samuti võivad jalutusrihmata koerad olla mingile sündmusele reageerides ettearvamatu käitumisega, seepärast peaks koeraomanikud tingimusteta täitma neid nõudeid, mida seadusandlikud aktid on ette kirjutanud — koer peaks olema jalutusrihma otsas.“