Kohus tunnistas Margus Luige (44) süüdi lasteporno hoidmises, lapse seksuaalses ahvatlemises ja kõlbmatus katses leppida lapsega kokku seksuaalsel eesmärgil kohtumist ning mõistis talle kahe aasta ja seitsme kuu pikkuse vangistuse, millest tal tuleb vanglas kohe ära kanda üks kuu, kirjutasid ERRi uudised.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi tegi Luik 14. aprillil kell 15.50 MSN-i kaudu temale teadaolevalt 11-aastasele tüdrukule ettepaneku kohtuda 18. aprillil Tallinnas Liivaku bussipeatuse juures asuva Konsumi poe juures.

Süüdistuse kohaselt oli Luigel kavas tüdrukuga sealt seksi eesmärgil minna edasi oma korterisse. Luik ilmus kokkulepitud kohta, kuid kuritegu jäi tal lõpule viimata tema enda tahtest sõltumatutel asjaoludel, sest isik, keda tema teadis 11-aastase tüdrukuna, oli tegelikult jälitustoimingu raames tegutsev politseiagent.

Margus Luik on kergejõustiklane ja spordiajakirjanik. Töötanud 1988–92 Tallinna 54. keskkooli kehalise kasvatuse õpetajana, 1992–94 Jalgpalliliidu pressiesindajana, 1994–95 AS-i RMS Korner direktorina ja 1995–96 Eesti Päevalehe spordiajakirjanikuna. Aastast 1996 vabakutseline jalgpallivaatleja ja meediakonsultant, aastast 1999 Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) ja aastast 2007 Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) pressiesindaja.

Margus Luik oli 2008. aastal Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri meediakordinaator kõigi 16 osaleva riigi vahel. Ta on tegutsenud delegaadina UEFA egiidi all erinevatel jalgpallimängudel. Luik on Eesti jalgpalliajakirjanike klubi liige.