Ööpäeva jooksul tabati üle Eesti 36 joobetunnustega mootorsõiduki juhti ning registreeriti kolm liiklusõnnetust, millest üks oli joobes juhi süül.

Naine lõi meest noaga

"Põhja prefektuuris ja Ida prefektuuris olulisemaid sündmusi ei registreeritud, Lääne prefektuuris samuti mitte," kinnitas Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Marie Aava Delfile. Lääne prefektuuris reageeris merepäästepatrull kahele punasele signaalraketile. Kohale jõudnud patrull abivajajaid ei tuvastatud ja otsingud lõpetati.

Lõuna prefektuuris registreeriti üks tõsisem kehaline väärkohtlemine, kus 35-aastane naine lõi 49-aastast meest noaga keha piirkonda. Mees viidi haiglasse ja politsei võttis naise kinni.  

Jaaniõhtu kokkuvõtteks ütles Aava, et Põhja prefektuuris möödusid pühad pigem rahulikult. "Üle Eesti kohandati kümme aresti ja konfiskeeriti kuus sõidukit."

Politsei-ja Piirivalveameti politseimajor Kaido Saarniidul on hea meel, et öö möödus üldjoontes rahulikult. "Jaanipidustused kulgesid valdavalt vahejuhtumiteta ja tõsisemaid õnnetusi ega üliraskeid kuritegusid jaanituledega seotult ei olnud. Võrreldes eelmise aasta jaaniööga, kui autoroolist tabati poolsada alkoholi tarvitanud juhti, oli see arv tänavu 36. Usun, et politsei ennetustöö ja jõupingutused liiklusjärelvalves on aidanud kaasa selle numbri vähendamisele. Paraku leidub ikka neid, kes liikluseeskirjadest ei hooli. Selles arvus kajastuvad ju vaid need juhid, kelle oleme suutnud avastada ja teedelt kõrvaldada. Tegelikkuses on see arv veel suurem", tõdes Saarniit.

4374 kõnet Häirekeskusesse 

Häirekeskuse arendusosakonna ekspert Edvi Freiberg tegi Delfile kokkuvõtte ööpäeva jooksul Häirekeskusesse tulnud kõnedest. Hädaabinumbril 112 vastuvõetud kõnede arv kokku oli 4374, sellest pääste väljakutseid 97,  kiirabi 907 ja politsei väljakutseid 687. "Võrreldes igapäevaga on rohkem kiirabi- ja politseiväljakutseid. Kuid eelnevate jaanipäevadega võrreldes on kõnede ja väljakutsete arv samas suurusjärgus," lisas Freiberg, kelle kinnitusel oli tavapärasest suurema töökoormusega toimetulekuks Häirekeskuse töösaalis tavapäevaga võrreldes rohkem päästekorraldajaid. "Kokkuvõttes oli tavapärane jaaniaeg," ütles ta.

Suhteliselt tasaselt möödus jaaniöö ka kiirabi jaoks. Kui keskmiselt saab puhkepäeval häirekeskus üle Eesti 700 väljakutset, siis jaanilaupäeval ja jaaniööl kogunes neid 907. See jääb samasse suurusjärku ka eelmiste aastate jaanipühadega. Tallinna kiirabi valvemeediku sõnul olid aga pühad nii rahulikud, et ilma kalendrita poleks pühadest aru saanudki – kannatanuid jõudis traumapunkti sama palju kui tavalistel päevadel. Enamjaolt oli tegu kaklustest saadud vigastustega, ent meedikutel tuli ravida ka põletushaavu, kõrgelt kukkunuid või avariise sattunud inimesi ning mõnel korral ka alkoholimürgituse saanud patsiente.