Justiitsministeeriumi pressiesindaja Valdek Laur ütles Delfile, et mehed vabanesid vanglast eile. Esialgse info järgi pidid Sepp ja Korts samas vabadusse pääsema täna.

Toivo Susil ja Aleksander Raidel lõppes vangistusaeg 26. augustil, kuid kuna see oli pühapäev, siis pääsesid nad vabadusse juba 24. augustil. Kell 10.50 astus väravatest välja Toivo Susi ja kell 11.05 vabanes Aleksander Raide.

Elmar Sepal ja Tõnu Kortsul pidi vangistusaeg lõppema täna. Teistest veidi lühema vangistuse saanud Raivo Unt vabanes vanglast juba kaks kuud tagasi, Parbusel seevastu tuleb vanglas veeta veel veidi üle kahe aasta.

Parbuse süüasjas ei pidanud ainsana pärast kohtuotsuse kuulutamist trellide taha minema Peeter Palusaar, kuna ta oli talle määratud vangistuse eeluurimise ajal juba ära kandnud.

Harju maakohus karistas märtsi lõpus Ivo Parbust pististe võtmise eest reaalse vanglakaristusega, ühtlasi määras kohus osaliselt reaalsed vanglakaristused ka Parbusega kuritegelikku koostööd teinud kohtualustele ning kõik eraisikutest süüdistatavad peale Peeter Palusaare vahistati otse kohtusaalis.

Toivo Susi sai kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, millest kohe tuli ära kanda viis kuud, ülejäänud aga nelja-aastase katseajaga tingimisi. Täpselt sellise karistuse määras kohus ka Aleksander Raidele.

Süüdistuse järgi soovis Tallinna abilinnapea nõunikuna töötanud Ivo Parbus saada Tallinna linnaplaneerimise ametis erinevate detailplaneeringute, ehitusprojektide ja ehituslubade menetluse asjaajamise korraldamise ja nende üle järelevalve tegemise eest planeeringute ja projektide esindajatelt raha.

Nii võttis ta süüdistuse järgi 2008. aasta maist kuni detsembrini pistisena vastu raha ja kinkekaarte enam kui 980 000 krooni väärtuses.