Ringkonnakohus mõistis Hõlpuse mullu 22. novembril talle esitatud süüdistuses õigeks, sest ei ole ümberlükkamatult tõendamist leidnud, et ta oleks süüdistuses kirjeldatud kuriteo toime pannud, vahendab ERRi uudisteportaal. Hõlpuse süü kohta esinevad kahtlused, mida ei ole õnnestunud kriminaalmenetluse käigus kõrvaldada. Vastavalt seadusele tuleb kõik kõrvaldamata kahtlused tõlgendada süüdistatava kasuks, märkis ringkonnakohus.

"Mis puutub aga Hõlpusele esitatud süüdistust ja maakohtu vaidlustatud otsuses tehtud järeldust, nagu oleks süüdistatav kannatanu kontaktlasuga kavatsetult tapnud, siis tuleb osutada, et olemasolevate tõendite valguses ei saa jõuda ilma kahtlusteta niisuguse järelduseni ja võimalikud on ka teised seletused toimunu kohta," lisas ringkohus mullu novembris.

Hõlpusele esitati süüdistus selles, et ta üle-eelmise aasta 23. septembri õhtul tulistas Tallinnas Majaka tänava maja trepikojas teist meesterahvast rindkeresse, mille tõttu kannatanu suri sündmuskohal. Hõlpus ennast kohtus süüdi ei tunnistanud.

Harju maakohus mõistis 10. augusti 2017 otsusega Hõlpuse süüdi tapmises ning määras talle üheksa-aastase vangistuse.

Täpsemalt saab lugeda ERRi uudisteportaalist.