Harju maakohtu lahendi peale esitasid apellatsioonkaebused nii kohtualuste kaitsjad kui ka prokurör. Kui kaitsjad leidsid, et nende klientide süü on tõendamata ning ringkonnakohus pidanuks langetama õigeksmõistva otsuse, siis riigiprokurör pidas maakohtus määratud karistusi liiga leebeteks, vahendab BNS.

Ringkonnakohus leidis siiski, et maakohtu otsuse muutmiseks puudub alus ning seega tuleb apellatsioonkaebused jätta rahuldamata.

Harju maakohtu mai alguses tehtud otsusega said kõige suurema karistuse bordelliäri juhtimises süüdistatud endised abikaasad Ruslan Lavrienko (47) ja Svetlana Rahlina (48), kellest esimest karistas kohus prostitutsioonile kaasaaitamise ja maksude tasumisest kõrvalehoidmise eest 192 euro suuruse rahalise karistusega, teine peab aga tasuma samade süütegude eest 307 eurot. Ülejäänud nelja kohtualuse rahalised karistused olid veelgi väiksemad, jäädes alla 100 euro, ning sedagi ei pea nad tasuma, kui ei soorita katseajal uut kuritegu.

Samas rahuldas kohus osaliselt kohtualuste vastu suunatud tsiviilhagi, mõistes Lavrinenkolt ja Rahlinalt Eesti riigi kasuks välja 80.286,45 eurot. Riigi tsiviilhagi 77.900 euro ulatuses jättis kohus läbi vaatamata.

Ühtlasi tagastas kohus süüalustele kautsjoniteks tasutud 7988 eurot.

Põhja ringkonnaprokurör Elle-Mai Velling nõudis märtsi lõpus toimunud kohtuvaidluste käigus Lavrienkole ja Rahlinale kolme ja poole aasta pikkust tingimisi vangistust nelja ja poole aasta pikkuse katseajaga.

Ka ülejäänud kohtualustele taotles prokurör tingimisi karistusi, kuid Lavrienkole ja Rahlinale küsitust mõnevõrra lühemaid. Kohtualuste kaitsjad leidsid, et süü prostitutsiooni vahendamises on tõendamata ning kohus peaks langetama õigeksmõistva otsuse.

Mitmekordses majas tegutsenud bordell jõudis meedia huviorbiiti 2004. aastal, kui politsei teatas, et lõpetas viis aastat tegutsenud lõbumaja tegevuse. Selgus, et ametlikult oli 1999. aastal tegutsema hakanud lõbumaja Infant hotell, millele linnaosavalitsus oli andnud kõik tegevusload.

Asutuses töötanud lõbunaised olid registreeritud tubadesse kui hotelli külalised, kes väidetava majutusteenuse eest ka maksid.

2004. aasta 10. juuni hilisõhtul pani politsei suurejoonelisele prostitutsiooniärile piiri, kui eriüksus K-komando korraldas Infantis haarangu.

Samal ajal pidas teine rühm politseinikke ühes Kakumäe villas kinni bordelli väidetavad omanikud, endise abielupaari Svetlana Rahlina (48) ja Ruslan Lavrinenko (47).

Naisele kuuluva villa läbiotsimine tõi päevavalgele bordelli omanikfirma OÜ Taigerfild musta raamatupidamise 2001. aastast alates ning sellest selgus, et bordell teenis omanikele iga kuu sadu tuhandeid kroone kasumit.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai kriminaalsüüdistuse kokku kuus inimest. Bordelliäri juhtfiguurid olid uurimisandmetel Lavrinenkod, kes andsid prostitutsiooniga tegelemiseks kasutada ruume ning korduvalt vahendasid prostitutsiooni.

Ühtlasi võtsid Lavrinenkod tööle lõbunaisi ning jätsid OÜ Tagerfildi juhtidena riigile tasumata erinevaid makse veidi alla 2,5 miljoni krooni ulatuses.

Samuti värbasid nad OÜ Taigerfild juhatuse liikmetena ning Infanti külalistemaja kaasomanikena bordelli tööle administraatoreid, kellest on nüüd kriminaalsüüdistusega kohtu ees Larissa Ljaštšenko (45), Margarita Popovkina (48) ning Uno Esser (54). Asutuse majandusdirektoriks värbasid Lavrinenkod Maksim Mihhailetski (33), kes sai samuti süüdistuse.

Kohus saab prostitutsiooni vahendamise eest karistada kuni viieaastase vangistusega, suures ulatuses maksude maksmisest kõrvalehoidmisega kaasneb süüdimõistmisel kuni kolmeaastane vangistus.