Kohaliku väljaande Udaipur Kirani teatel oli eestlaste näol tegemist 46-aastase naise ja 45-aastase mehega, kes mõlemad armastavad loodust ning neil on kombeks teha pikki jalgsimatku.

Mõlemad said tõsiselt viga, kui grupp kohalikke hõimuinimesi hakkas neid teisipäeva õhtul Gujarati-Udaipuri piiri lähedal kividega loopima. Eestlased oli sisenenud ühte hütti, et küsida vett, kuid külaelanikud pidasid neid röövliteks.

Eestlased leiti Laxmanpura Naalis tee ääres lamamas. Politsei vahistas tundide jooksul kolm isikut ning kaks on tagaotsitavad. Politsei esindaja Rajendra Prasad Goyali sõnul ei olnud tegemist tahtliku kallaletungiga, kuid välismaalasest naise kaebuse alusel arreteeriti kolm meest. Goyali sõnul on informeeritud ka Eesti saatkonda. Ohvrite tervislik seisund oli kolmapäeval paranenud ja stabiilne, teatas politsei.

Paar oli olnud Indias viimased 18 päeva ning enne Udaipuri olid nad käinud Delhis, Srinagaris, Jammus, Bikaneris ja Dungerpuris. Dungerpurist alustasid nad jalgsi teekonda Udaipuri mööda Gujarati osariigi piirialasid ning jõudsid Kanbai külla. Neil oli janu ning nad sisenesid ühte hütti, et küsida vett. Sees olnud vana naine pidas neid aga röövliteks ja karjus appi, teatas Goyal. Eestlased ei suutnud oma kavatsusi selgeks teha ning kohale saabunud grupp mehi hakkas neid kividega loopima, et nad minema ajada.

Naine sai pea- ja näovigastusi. Politsei viis eestlased kõigepealt Kherwada haiglasse ja siis erahaiglasse Udaipuris.

Politsei korraldas ümberkaudsetes külades haarangu ja vahistas kahtlusalused.