Iltalehti andmetel sundis neli eestlast ohvri oma autosse istuma eelmise aasta 30. novembril kella 20 ajal Helsingi Mannerheimintiel.

Kolmekümnendates eluaastates meest sõidutati alguses mööda Helsingit ringi ja edasi sõideti Espoosse. Kaks ja pool tundi jätkunud sõidu järel peatus auto Oittaas Kalmarinrantas. Mehed käskisid ohvril autost väljuda ja alustasid kohe ränka peksmist käte ja jalgadega erinevatesse kehaosadesse.

„Vägivallatsemine toimus rusikate, jalgade ja mingi tömbi esemega,” ütles juurdlust juhtinud kriminaalkomissar Jukka Larkio.

Pärast peksmist jätsid mehed ohvri katki lõigatud riietega Kalmarinranta väikese tee äärde lebama. Peksjad viisid kaasa ohvri mobiiltelefoni.

Ohvril õnnestus minna lähedal asuvasse majja, kust helistati häirekeskusse ja kiirabi viis läbipekstud mehe haiglasse.

Juurdlus on jätkunud pikalt, sest ohver on olnud väga kidakeelne. Politsei hinnangul on selle põhjus hirm. Iltalehti andmetel on ka ohver eestlane.

Larkio ei tahtnud kahtlustatavate ega ohvri kodakondsust kommenteerida, kuid tunnistas, et tegemist on välismaalastega.

„Kahtlusalused on ehitusmehed. Meie informatsiooni järgi tundsid nad ohvrit,” ütles Larkio.

Kahtlusalused peeti kinni juuli algupoolel. Ka nemad on olnud ülekuulamistel kidakeelsed. Kõik neli on nüüd vahi all raskes vabaduse võtmises ja raskes röövis kahtlustatutena.

Midagi kindlat ei ole teo motiivi kohta teada saadud. Politsei peab võimalikuks, et see on seotud võlgade sissenõudmisega.

Eeluurimine on lõpule viidud ja asi antakse üle prokuratuurile.

Üks kahtlusalustest on Iltalehti andmetel 33-aastane eestlane, kelle Helsingi esimese astme kohus mõistis juunis viieks aastaks vangi samalaadse teo eest.

See tegu toimus üle kuu praegu uurimise all oleva juhtumi järel. Viis meest viisid eestlasest ohvri minema korterist Malminkartano lähedalt. Mehelt võeti ära mobiiltelefon ja ta lükati kaubikusse, kus kohe algas peksmine.

Sõideti samale Kalmarinranta metsateele, kus ohvril kästi autost väljuda. Peksmises osales siis ka autojuht. Lõpuks viidi ohver kott peas Tattarisuos asuvasse autoremonditöökotta, kus teda edasi peksti. Kirvega üritati murda mehe varbaid.

Meest ähvardati, et kui ta juhtunust kellelegi räägib, võetakse ette ka tema naine ja lapsed. Mees pääses vabaks alles järgmisel päeval, kui tal oli õnnestunud röövijatele organiseerida pool nõutud 10 000 eurost.