Päästetöde juhi Alo Tammsalu sõnul rakendati öösel kustutustöödele kogu võimalik ressurss ning saavutati olulist edu ida- ja põhjasektoris, kus osades töölõikudes on jõutud juba järelkustutustöödeni, teatas päästeameti pressiesindaja.

Põlenguala lõunasektoris on hõõguvaid tulekoldeid hinnanguliselt kolmel ruutkilomeetril ning nende kustutamiseks on loodud uusi töölõike ning paigaldatud täiendavaid voolikuliine.

Tammsalu hinnangul on viimastel päevadel väga suur abi olnud helikopteritest, mis on kustutanud kõige aktiivsemalt põlevaid ja kõige raskemini ligipääsetavaid lõike põlenguala lõunasektoris. Kagusektoris töötab alates esmaspäevast Soome päästemeeskonna üksus. Nii öösel kui päeval on kustutustöödega hõivatud enam kui sada inimest. Soome helikopter jätkab tööd ka täna/teisipäeval.

12. juulil teatati metsapõlengul Ida-Virumaal Illuka vallas Agusalus, kus põlengu pindalaks hinnati ca 35 ha.

Tuule tugevuse ja suuna äkilise muutuse tõttu, väljus tulekahju 15. juuuli õhtupoolikul kontrolli alt ning levis mitmete erinevate suurusega tulekolletena hinnanguliselt 1000 hektarile.

15. juuli hilisõhtul esitas päästeameti peadirektor Mati Raidma päästeameti riikidevaheliste bilateraalsete lepingute raames abipalved Soome ja Läti päästeteenistustele, kaasamaks kustutustöödele helikoptereid. Samal ööl aktiveeris päästeamet ka Eesti rahvusvahelise päästemeeskonna meditsiini-, logistika- ning otsingu ja päästerühma, mis tegelevad meditsiiniteenistuse ning kustutustööde logistika ja üldkorralduslike küsimuste lahendamisega.

Kustutustöödel osalejate toitlustamise on organiseerinud Illuka vallavalitsus.

Vähehaaval on õnnestunud põlenguala koomale tõmmata ka Kurtna järvistu piirkonnas. Hetkel osaleb kustutustöödel nii päästeteenistustest, kaitsejõududest, kui ka vabatahtlikke eraisikuid — kokku 54 inimest.