Kell 22.46 sai häirekeskus teate tulekahjust Kohtla-Järve linnas Ahtme linnaosas Estonia puiesteel. Teataja sõnul teisel korrusel asuva korterist tuleb suitsu ning inimene võib korteris sees olla.

Sündmuskohale saadeti päästemeeskonnad Jõhvi päästekomandost, Mäetaguse vabatahtlikud ja kiirabi. Sündmuskohale jõudes sisenesid päästjad suitsu täis korterisse ukse kaudu. Selgus, et naisterahvas magas ning oli toidu unustanud sisselülitatud pliidile. Meedikud vaatasid kannatanu üle, haiglaravi ta ei vajanud.

Päästjad eemaldasid toidu pliidilt ning tuulutasid toad. Päästetöö juhi sõnul korteris puudus kohustuslik suitsuandur. Päästetöötajad juhivad tähelepanu, et igas kodus peab olema õigesti paigaldatud ja hooldatud töökorras suitsuandur, mis tulekahjust varakult märku annab.

Päästeamet paneb inimestele südamele, et toitu ei tohi jätta pliidile järelevalveta valmima, kindlasti ei tohi söögi tegemise ajal magama heita. Pliidile unustatud toit võib põhjustada tulekahju ja tavapärasest argipäeva toimetusest saab kurbade tagajärgedega õnnetus.