Kell 1.12 teatati häirekeskusele, et Kiviõlis Keskpuiesteel põleb korter. Sündmuskohale sõitsid neli päästeautot Kiviõli, Kohtla-Järve ja Jõhvi päästekomandodest, vabatahtlikud päästjad Purtse komandost, operatiivkorrapidaja ja kaks kiirabiautot, teatas Ida päästekeskus.

Päästjate sündmuskohale jõudes selgus, et neljakordse elumaja kolmanda korruse korteri akendest tuli suitsu ja trepikoda oli paksu suitsu täis. Päästjad leidsid trepikojast põleva korteri ukse tagant korteriomaniku - keskealise mehe, tõid ta majast välja ja andsid üle kiirabile. Trepikojast levis suits teistesse korteritesse, mistõttu evakueerisid päästjad korteritest elanikud, keda oli kokku viis. Evakueeritutest kaks põleva korteri kõrvalkorterist anti üle kiirabile vingumürgituse kahtlusega tervisekontrolliks. Evakueeritud paigutati päästeautodesse sooja.

Tulekahju kustutati kella 2.32ks. Tulekahju tagajärjel hävis kogu korteri sisustus. Päästjad tuulutasid trepikoja suitsust ning lubasid elanikel oma korteritesse tagasi minna.
Tulekahjus hävinud korteri omaniku viis politsei omaste juurde.

Tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja menetlus.