Täna kella 2.20 paiku toimus Ida-Virumaal Illuka vallas Ahtme - Rausvere maantee 8. kilomeetril liiklusõnnetus, milles hukkus 28-aastane mees, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Esialgsetel andmetel kaotas Ahtmest Pannjärve suunas liikunud sõiduauto Audi sirgel teelõigul juhitavuse ja sõitis teelt välja vastu puid. Kokkupõrke tagajärjel paiskus Audi roolis olnud 28-aastane mees sõidukist välja ja hukkus saadud vigastustesse kohapeal. Esialgsetel andmetel ei kasutanud Audi roolis olnud 28-aastane mees nõuetekohaselt turvavarustust ja ületas lubatud sõidukiirust.

„Tunneme kaasa hukkunud sõidukijuhi lähedastele. Kuigi liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on veel selgitamisel, on meil alust arvata, et õnnetuse põhjuseks võis olla valesti valitud sõidukiirus,“ sõnas Ida prefektuuri operatiivjuht Tarvo Kruup. Operatiivjuht tuletab meelde, et sõidukiirus peab jääma lubatu piiresse ent arvestada tuleb ka sõiduoskustega ja teeoludega. „Kinnitatud turvavööga suureneb oluliselt võimalus õnnetuse korral raskemaid vigastusi vältida. Seetõttu on turvavöö kinnitamine väga oluline sõltumata sellest, kui pikk või lühike sõit ees on,“ rõhutas Kruup.

Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selguvad alustatud kriminaalmenetluse käigus.