Eeluurimisel kogutud andmetel kasutas alkoholijoobes 35-aastane Russell täpselt tuvastamata viisil lahtise tule allikat, millest süttis hotellitoas tema kasutuses olnud voodi ning tuli levis edasi, kirjutab BNS.

2011. aasta 13. oktoobri hilisõhtul Tallinnas Roseni tänaval Metropoli hotelli kolmanda korruse numbritoas puhkenud tulekahjus hävisid toa siseviimistlus ning enamik sisustusest ja aknad. Põleng kahjustas ka kolmanda korruse koridori ja hoone fassaadi.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas prokuratuur Russellile süüdistuse ettevaatamatusest asja rikkumises ja hävitamises, millega kaasnes suur kahju. Sellise süüteo eest võib kohus karistada kuni üheaastase vangistusega.

Kinnistu omanikfirma sai põlengu tõttu kahju 36 556 eurot ja hotellis majutusteenust osutav firma 28 060 eurot, mis seisnes äri katkemisel saamata jäänud tulus. Suurema osa kahjudest korvas kindlustus, kuid ettevõtted on esitanud kriminaalasjas ka tsiviilhagid kokku 17 315 euro ulatuses.

Harju maakohus peab kolmapäeval Russelli süüasjas eelistungi, kui menetluspooled saavad esitada taotlusi ja pannakse paika protsessi algusaeg.