Häirekeskus sai reedel kell 13.43 väljakutse Raplas Viljandi maanteele, kus teataja sõnul on ühekordse maja korteris tunda suitsulõhna. Helistaja arvates oli korteris sees ka vanem naisterahvas, teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja.

Päästjate saabudes oli korteriakendest näha, et tuba oli suitsu täis ning see oli levinud ka trepikotta. Korteri uks oli lukustatud ning päästjatel tuli see lahti lõhkuda. Maani suitsu täis korterisse sisenesid koheselt suitsusukeldujad ning avastasid termokaameraga kontrollides põrandal liikumatult lebava naisterahva. Päästjad tõid suitsust uimase ning ilmselt kukkudes viga saanud kannatanu kiiresti toast välja ning andsid üle kiirabile.

Korterit kontrollides selgus, et ahju oli tehtud tuli ning ahjuuks oli lahti. Küttekolde ette oli kuhjatud ajalehti ning küttepuid.

Raplamaa päästepiirkonna juhataja Raul Aarma sõnul päästis selle juhtumi puhul kõige hullemast suitsuandur, hoolivad naabrid ning päästjate kiire tegutsemine sündmuskohal. „Õnneks võime me ainult oletada, mis oleks saanud siis, kui selles korteris ei oleks olnud töökorras suitsuandurit ning naabreid ei oleks olnud kodus,“ rääkis Aarma ning lisas, et ohtlikku olukorda oleks saanud tegelikult täielikult vältida, kui ahju oleks köetud nõuetekohaselt.

Päästeamet tuletab meelde, et ahjude, pliitide vahetuslähedusse ei tohi ladustada põlevmaterjale- paber, küttepuud jne. Oma kodust tuleohutust saate kontrollida internetis aadressil kodutuleohutuks.ee.