AS Hoolekandeteenused teenuste direktor Liina Lanno ütles Delfile, et kaklus toimus hooldekodu kinnises osakonnas, kus on tugevdatud ööpäevaringne järelevalve.

"Osakonna töötaja sekkus sündmusse koheselt ja asus abistama kannatada saanud klienti. Kahjuks jätkus konflikt mõne hetke pärast uuesti," selgitas Lanno, kelle sõnul sekkus osakonna tegevusjuhendaja kohe, kui kuulis klienditoast konfliktile viitavaid hääli.

Seejärel kutsus töötaja Lanno sõnul kohale politsei ja kiirabi ning vägivallatsenud klient viidi eraldusruumi rahunema. Kannatanule andsid esmaabi Võisiku Kodu psühhiaatriaõed ning ta toimetati haiglasse.

Juhtum sai Lanno sõnul alguse klientide vahel puhkenud erimeelsusest, mis viis füüsilise kontaktini, ründajal pole tema sõnul sellelaadseid probleeme varem ette tulnud.

"Kohtumäärusega määratakse kinnisesse osakonda teenusele need isikud, kelle tegevus võib olla ohtlik nii neile enestele kui teistele," ütles Lanno.

Eelmisel reedel, 22. märtsil peksis Jõgevamaal asuvas erihooldusteenust osutavas Võisiku hooldekodus 19-aastane neiu käte ja jalgadega 45-aastast naist. Kannatanu toimetati TÜ Kliinikumi, kus ta hiljem suri. Neiu toimetati psühhiaatriakliinikusse.

Juhtunu asjaolude selgitamiseks toimub kriminaalmenetlus tapmise paragrahvi järgi.