Hollandi veepolitsei võttis 350 000 eurot maksva katamaraani oma valdusse. Teine Eestist pärit kahtlusalune vahistati kolmapäeval Amsterdami Schipholi lennujaamas kui ta üritas Hollandist lahkuda, vahendab De Telegraaf.

Vahistamine leidis aset pärast seda, kui Hollandi merepiirivalve oli saanud informatsiooni katamaraani kohta, mida oli kontrollinud toll. Merepiirivalve teatel olid katamaraani pardal kaks isikut, kelle Norra oli katamaraani varguses kahtlustatuna tagaotsitavaks kuulutanud.

Katamaraan saabus Texeli saare Oudeschildi sadamasse. Hollandi veepolitsei pidas kahtlusaluse koos kohaliku politsei abiga kinni. Teine kahtlusalune ja kolmas isik polnud sel hetkel enam katamaraani pardal.

Pärast konsultatsioone Norra võimudega selgus, et ka teine Eestist pärit mees, arreteeritu 48-aastane isa, tuleb vahistada, sest kahtlustati, et ta kavatseb lennukiga Hollandist lahkuda, ja seetõttu hoiatati Schipholi politseid. Kell 7.30 hommikul ta seal ka vahistati. Kolmas isik jäi tagaotsitavaks.

Mõlemad vahistatud viidi Haarlemi, kus alustati kriminaaljuurdlust.