Praeguste andmete seisuga on prokuratuuri poolt kõik võimalik tehtud. „Ootame, et saabuks vastus õigusabipalvele, mis võimaldaks menetlusega edasi minna,” ütles Delfile riigiprokuratuuri pressiesindaja Gerrit Mäesalu.

Seega on ennast hispaanlannaks nimetanud kurjategijal ilmselt tõesti seos Hispaaniaga. Mis riigi kodanikuga on tegu ning millised sidemed tal täpselt Eestiga on, alles selgitatakse.

Kas sama pedofiil võis ahistada ka mõnes teises riigis elavaid noori, ei osanud Mäesalu kommenteerida, sest uuritakse ainult Eestiga seotud episoode. Ühelegi teisele riigile peale Hispaania pole õigusabipalveid selle juhtumiga seoses esitatud.

Õiguskaitseasutustele on teada viis kannatanut, kuid tegelikke kannatanuid on kindlasti rohkem.

“Tuleb ka silmas pidada, et igaüks kes võib olla suhelnud nimetatud “hispaanlannaga” ei pruugi olla kannatanu ja ei soovi seda ka kriminaalasjas olla,” rõhutas Mäesalu.

Pedofiili tabamise kampaania oli selle algatajate sõnul laupäevaks toonud juba 160 vastust inimestelt, kel oli kurjategija kohta infot. Osa sellest infost on ka politseile edastatud ning seda uuritakse.