Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Olja Kivistik kinnitas Delfile, et eile kella 14 paiku pussitati Harjumaal Jõelähtme vallas Ülgase külas 26-aastast meest noaga kaela piirkonda ning võeti ära tema sõiduauto BMW ja mobiiltelefon.

Kivistiku sõnul peeti kahtlustatavana kinni 26-aastane mees. Juhtumi osas on alustatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku § 200 lg 1 järgi. Seaduse järgi karistatakse sellise teo eest kahe- kuni kümneaastase vangistusega.

Delfi fotograaf käis Ülgase külas kohapeal, kus selgus, et viga saanud mees läks ridaelamus elava naise ukse taha. Ukse avas koputamise peale kohalik proua, kes oli loomulikult väga kohkunud, kuivõrd oma korteri ukse tagant leidis ta verise mehe. Naine kutsus kiirabi, kes meest esmalt kohapeal tohterdas ja seejärel haiglasse viis. Kohale tuli mõne aja pärast ka politsei kahe ekipaažiga.

„Politsei tegeleb praegu aktiivselt menetlustoimingute läbiviimisega, et kõik sündmuse asjaolud välja selgitada. Röövimistele, eriti kui kasutatakse nuga või muud taolist eset, reageerib politsei kiiresti ja jõuliselt. Õnneks on selliseid relvastatuid rünnakud Eestis aga haruldased,“ ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo teenistuse vanem Rait Pikaro.

Politsei palub kõigil, kes nimetatud piirkonnas eile midagi kahtlast juhtusid nägema, anda sellest teada infotelefonil 612 3000.