10. novembril kell 00.56 teatati häirekeskusele tulekahjust Haljalas Rakvere maanteel asuvas õlletehases.

Häirekeskus saatis sündmuskohale päästjad Rakvere, Kunda, Tapa ja Väike-Maarja päästekomandost, operatiivkorrapidaja, vabatahtlikud päästjad Kadrinast ja Võsult ning meedikud.

Päästjate sündmuskohale jõudes põles pigitamise käigus süttinud AS Viru Õlu peahoone katus. Katusel viibinud neli remondimeest olid evakueerunud ohualalt enne päästjate kohalejõudmist.

Tulekahjule saadi piir kella 1.43ks. Tulekollete leidmiseks ja kustutamiseks avasid päästjad umbes 15 ruutmeetri ulatuses katust ja 40 ruutmeetri ulatuses seina. Järelkustutustööd lõpetati kell 2.19. Inimesed tulekahjus vigastada ei saanud.

„Tulekahju sai suure tõenäosusega alguse tuletöödest, täpsemalt teostati eelmisel õhtul hoone katuse soojustamist ja vihmatõkke paigaldust, mille käigus kasutati gaasileeki. Ilmselt oli katusekonstruktsioonide vahele sattunud säde, mis hõõgus, kuni puhkes tulekahju,“ selgitas päästeameti Ida päästekeskuse menetlusbüroo juhtivinspektor Madis Tinnuri. Täpsemad asjaolud ja võimalikud tuleohutusnõuete rikkumised selgitatakse välja menetluse käigus.