Mitu Kohtla-Järve elanikku rääkis Põhjarannikule, et mööda maju käib noormees, kes pakub abi vanade gaasiseadmete väljavahetamisel, kirjutab Postimees.

„3. oktoobril koputas uksele end gaasitalituse spetsialistina tutvustanud mees ja ütles, et meil tuleb pliit ja gaasiahi välja vahetada,” meenutas Juri Andrianov. „Teadsime seda isegi, olime isegi raha valmis pannud. Ta käis köögis ja ütles, et on valmis tellimust täitma, kuid vaja on ettemaksu.”

Pere andis petisele 1500 krooni ning sai vastu kviitungi. Paigaldamise tähtaeg määrati 12. oktoobri õhtuks. „Kui meister sel päeval ei tulnud, mõistsin, et meid emaga on lihtsalt petetud. Mees ei näidanud dokumente, ei öelnud oma nime ja tellimuse registreeris ta mingis märkmikus,” rääkis Andrianov.

Eesti Gaasi osakonnajuhataja Jevgeni Fedotovi soovitab kannatanutel politseisse pöörduda.

Ida politseiprefektuuri pressiesindaja Kristina Kostina ütles, et selliste faktide põhjal on algatatud kolm kriminaalmenetlust. „Kõik politseisse pöördunud ohvrid on eakad inimesed,” ütles ta. “Nad tasusid teenuse eest 1500–3000 krooni suuruse ettemaksu. Kviitung, mille pettur neile andis, oli ilmselgelt võltsitud.”

Selliseid juhtumeid registreeris politsei augustis ka Narvas. Politsei hoiatas inimesi ja pettused lõppesid, kuid kurjategija on seni välja selgitamata, ehkki kahtlusaluseid on.