"Eilse päeva jooksul toimetasime politseijaoskonda ligi 90 inimest, kellest umbes pooled olid alaealised. Enamik jaoskonda toodud alaealistest olid tarvitanud alkoholi, võimalusel anti lapsed hiljem vanematele üle," sõnas Sinimeri.

Mitukümmend jaoskonda toimetatud inimest oli tarvitanud või omas väikeses koguses narkootilist ainet. Kainenema toimetati üle kahekümne inimese.

"Oleme alustanud ka mitu kriminaalasja, mis on seotud narkootikumide käitlemisega. Hommiku tänavalt tabasime alaealise poisi, kel oli suures koguses keelatud ainet, pidasime ta kahtlustatavana kinni. Samuti pidasime keelatud ainetega seoses Rüütli tänaval kinni ühe alaealise poisi ja 25-aastase mehe, keda kahtlustame väikeses koguses narkootilise aine omamises edasiandmise eesmärgil," spnas Sinimeri.

Avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel alustati kriminaalmenetlus selles, et alkoholi tarvitanud mees lükkas Hommiku tänaval asuva ööklubi juures 21-aastast naist, kes kukkus ja sai haiget.

Teatati ka paarist vargusest. Ühel juhul varastati eile Side tänaval asuva veekeskuse riietusruumist lukustatud riietuskapis olnud rahakotist 3000 eurot sularaha. Lisaks sai politsei teate vargusest Auli tänaval, kus lukustamata ukse avamise teel oli sisenetud eramajja ja varastatud sealt sülearvuti, käekott, rahakott koos sularahaga, dokumendid ja muid esemeid. Samuti teatati, et sama maja ees asuvast sõiduautost Audi on varastatud 5000 eurot sularaha.

Kaotatud ja leitud esemeid on praeguseks politseini jõudnud üle saja, millest üle poolte oleme omanikele tagastanud. Kõige rohkem on politseini jõudnud mobiiltelefone ja dokumente.

"Algamas on festivali viimane päev ja loodan, et see möödub nii külastajaile kui linlastele rahulikult. Kuna festivalilalal on ka palju alaealisi, siis tuletame meelde, et öisel ajal tohib alaealine avalikus kohas olla ainult koos täiskasvanuga. Festivali lõppedes end koduteele asutades olge kindlad, et rooli istute ikka vaid kaine peaga. Maanteedel võib liiklust rahustamas näha meie patrulle," lisas Sinimeri.