Kohus mõistis Eduard Hodakovi süüdi avaliku korra raskes rikkumises ja määras talle kuuekuulise vangistuse. Kuna mehel oli ka varasema süüteo eest mõistetud karistusest osa kandmata, tuleb tal kokku trellide taga veeta 11 kuud ja 28 päeva, kirjutab BNS.

Koos Hodakoviga kohtu all olnud Anžela Hodakova jäi süüdi ähvardamises ning pidi vastu võtma kolmekuulise tingimisi vangistuse kolme aasta pikkuse katseajaga.

Teleajakirjanik ja riigikogu liige Peeter Võsa ning tema kolleegid sattusid konflikti mullu jaanuari keskel Lasnamäel, kui nad läksid salvestama saatelõiku korteriomaniku ja talle väidetavalt võlgu jäänud üürnike tülist. Üürnikud tungisid võtterühmale kallale, kusjuures korteris elanud mees jagas hoope nii kaameramehele kui ka Peeter Võsale.

Ründamises osales ka korteris viibinud Hodakovi abikaasa, kes üks hoidis käes püstoliga sarnanevat eset. "Kui relva nägime, teadsime, et asi võib ka laibaga lõppeda," ütles Võsa hiljem, kinnitades, et arvas naisel käes olevat olevat TT-püstoli.

Kui Võsal ja kaameramehel õnnestus vihaste üürnike eest lifti varjuda, siis telesaate toimetaja jäi mõneks ajaks vägivallatsejate meelevalda ning pidi nende rünnakuid tõrjuma. Rünnak lõppes Võsale verise ninaga, saate toimetajal oli samuti nägu verine ja jalg välja väänatud. Lisaks kuulis võtterühm pauke, mis meenutasid neile püstolilaske.