Täna kell 9.12 teatati, et Võrumaal Rõuge vallas Udsali külas on inimene läbi Kurgjärve jää vajunud. Hättasattunu avastas järve naabruses elav mees, kes appihüüdeid kuulis ja koos tuttavaga järve äärde tõttas ning uppujast teada andis. Kahjuks ei ulatunud mehed ise käepärastest laudadest tee loomise abil uppujani, sest ta asus kaldast 30 - 40 meetri kaugusel.

Kohale saabunud päästemeeskonna pinnaltpäästevarustuses päästja jooksis jääaugu juurde ning sisenes vette, et uppujat pinnal hoida. Teine päästja ligines ujuva päästelauaga, mille abil alajahtunud kannatanu kaldale toodi. Päästelaua kaldale tõmbamisel olid abiks ka mehed, kes uppuja avastasid ja temast hädaabikõnega numbril 112 teada andsid. Sellega päästsid nad 51 aastase mehe elu. Tugevalt alajahtunud ja jõu kaotanud kannatanu anti üle kiirabile.

Päästjad käisid päästesündmsuelt naastes Kurgjärve lähedal asuva Vaskna järvel olevaid kalamehi õhukese jää eest hoiatamas ja neid sealt ära kutsumas.

Amet juhib ühtlasi kõigi tähelepanu, et jääolud veekogudel muutuvad soojemate ilmadega tundidega ning hommikul kandev jää ei tarvitse lõuna ajal enam nii tugev olla. Sellega seoses palutakse tungivalt õhenevale jääle mitte minna!

Külm vesi halvab inimese tegutsemisvõime minutitega, aga abi kohale jõudmine võtab aega. Kurgjärvel üksi olnud kalamehe päästis ainult õnn, et naabruses elav mees appihüüdeid kuulis ning päästjad piisavalt kiiresti kohale jõudsid.