Õnnetus juhtus hommikul kella 5.30 ajal Lasva vallas Võru-Räpina maantee kuuendal kilomeetril, kus põrkasid kokku Võru poolt Räpina suunas sõitnud veok Mitsubishi ja sellele vastu liikunud sõiduauto Audi. Kokkupõrke tagajärjel hukkus sõiduautot juhtinud 19-aastane naine, teatas Lõuna prefektuur.

Esialgsetel andmetel kaldus esmase juhtimisõigusega naise juhitud sõiduk veel teadmata põhjusel vastassuunavööndisse ning püüdlustest hoolimata ei õnnestunud veokit juhtinud 26-aastasel mehel kokkupõrget vältida. Tervisekontrolliks toimetati veoki juht haiglasse. Õnnetuse hetkel viibisid mõlemad juhid sõidukites üksi ning mõlema juhi kainus selgitatakse välja ekspertiiside käigus.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk sõnas, et traagilise õnnetuse toimumisel võis oma osa olla juhi vähesel sõidukogemusel ja arvestades kellaaega ka väsimusel, kuid täpsetest põhjustest on veel vara rääkida ja kõik asjaolud selgitab välja alustatud menetlus.

„Väsinud autojuhi keskendumis- ja reageerimisvõime on oluliselt väiksem puhanud juhi omast, mille tõttu on magamata juhi osalusel toimunud liiklusõnnetused sageli raskete tagajärgedega. Tihti ei oska ka juhid ise oma väsimusastet õigesti hinnata, kuid kui ilmnevad nähud nagu sage haigutamine või keskendumisraskused, siis tuleks rooli istumist pigem vältida,“ ütles Virk.

Maanteeinfokeskuse teatel oli tee õnnetuspaigal liiklusele paar tundi suletud.