Kella 19.47 ajal sai politsei teate, et Viljandis Paala tee raudteeülesõidukohal riivas Tallinnast Viljandi poole teel olev reisirong sõiduautot Ford. Esialgsetel andmetel jäi sõiduauto raudteeülesõidul raudteele liiga lähedale seisma ning mööda sõites riivas rong seda.

Õnnetuse hetkel viibis sõidukis lisaks juhile veel kaks inimest. Juhi sõnul hajutasid tema tähelepanu sõidukis viibinud teekaaslaste jutt ja ta ei märganud, et oli ülesõidule liialt lähedale sõitnud. Kiirabi toimetas tervisekontrolli kõik sõidukis viibinud inimesed.

Antud ülesõidul puudub tõkkepuu. Pärast kokkupõrget jõudis rong edasi sõita umbes 500 meetrit. Kas pidurduse käigus ka keegi rongis viibijatest viga sai, on täpsustamisel.

Politsei märgib, et raudtee turvaliseks ületamiseks on vaja olla väga tähelepanelik, rongi lähenemisel jääda ohutusse kaugusesse ja lasta see läbi. Õnnetuste vältimiseks tuleb alati toimida vastavalt ohutusreeglitele, seda eriti nüüd mil meie raudteedel liiguvad uued, senisest kiiremad, vaiksemad ning märksa tihedama sõidugraafikuga reisirongid.