Õnnetus juhtus Saarepeedi vallas Imavere-Viljandi-Karksi-Nuia maantee 41. kilomeetril, seitsme kilomeetri kaugusel Viljandist Tallinna suunas.

Viljandi suunas sõitnud sõiduauto Ford Scorpio Turnier kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku Imavere suunas vastu sõitnud järelhaagisega veokiga Volvo. Sõiduauto juht, 60-aastane Jaan hukkus sündmuskohal. Veoki juht viibis kabiinis üksinda ning meditsiinilist abi ei vajanud.

Sõiduautos viibis lisaks juhile ees paremal pool istunud 54-aastane Viktor, kelle kiirabi toimetas täiendavateks uuringuteks Viljandi haiglasse.

Õnnetuspaigas töötanud avariigrupp tuvastas, et liiklusõnnetus juhtus kuiva asfaltkattega ja hea nähtavusega sirgel teelõigul. Mõlema sõiduki rehvid vastasid nõuetele. Juhid ja sõiduautos olnud kaassõitja kasutasid nõuetekohaselt turvavarustust. Õnnetuskohal oli liiklus häiritud mõlemal sõidusuunal ning politsei korraldas ümbersõidu läbi Saarepeedi küla.

Juhtunu üksikasjade väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlus, mille käigus määratakse vajalikud ekspertiisid.

Sündmuskohal käinud Viljandi politseijuht Alvar Pähkel ütles, et tänavu oli see õnnetus Viljandimaal teine, kus hukkus inimene: „ Iga surmaga lõppenud liiklusõnnetus on traagiline sündmus. Seetõttu tuleb ka heade ilmastiku- ning teeolude puhul olla võimalikult tähelepanelikud liikluses toimuva suhtes.“

Tänavu on Eesti liikluses hukkunud 14 inimest ehk 27 inimest vähem kui möödunud aastal samal ajal.