Täna öösel kella 1.30 paiku sai Ida prefektuuri juhtimiskeskus teate raskest liiklusõnnetusest, mis juhtus Lüganuse vallas Purtse-Lüganuse tee 1,9 kilomeetril.

Sõiduauto Ford Orion kaotas nimetatud teelõigul juhitavuse, selle tulemusena kaldus sõiduauto sõiduteelt paremale kraavi, kus omakorda põrkas vastu puid. Fordis oli õnnetuse hetkel kokku viis inimest, kellest hukkus 17-aastane noormees ja 33-aastane Juri. Sündmuskohalt toimetati haiglasse raskes seisundis autos olnud 17-aastane noormees ja 18-aastane Elina, 19aastane Roman pääses õnnetusest vigastusteta. Vigastusteta pääsenud Romanil tuvastati alkoholijoove.

Politsei andmetel ei vastanud sõiduki rehvid nõuetele, kolm rehvi neljast olid talve omad ja üks suve oma, lisaks sellele ei olnud rehvid ka ühes mõõdus. Esialgsetel andmetel oli kõigil viiel sõiduautos viibinud inimesel turvavööd kinnitamata. Tagumisel istmel ei olnud isegi võimalik turvavöid kinnitada, kuna kinnituskohad olid sihilikult muudetud kasutuskõlbmatuks.

Alustatud uurimine selgitab juhtunud õnnetuse täpsemad asjaolud, sealjuures selle, kes sõidukit juhtis ning teiste sõidukis viibinud inimeste võimaliku joobe.

Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juht Tarmo Tammiste nimetas juhtunud õnnetust hoolimatuks liikluskäitumiseks. „Virumaa teedel on käesoleval aastal hukkunud kümme inimest, kellest seitsmel ei olnud turvavöö kinnitatud. Need numbrid näitavad ju selgelt turvavarustuse kasutamise eiramisest tulenevat ükskõiksust ja hoolimatust nii enda kui kaasreisijate ohutuse osas.“

Tammiste rõhutas, et turvavarustuse kontroll on politsei igapäeva liiklusjärelevalve objektiks ning selles osas juba allahindlust ei tehta: „Ka riigikohus on oma otsuses märkinud, et olukorras, kus igal aastal hukkub liikluses sadu ja saab vigastada üle tuhande inimese, peab riik andma selge signaali sellest, et liiklusrikkumiste, sealhulgas joobes juhtimise näol on tegemist riigi poolt rangelt karistavate õiguserikkumistega.“