Õnnetus juhtus Tartus Jaama tänaval kella 11.44 ajal. Esialgsetel andmetel ületas 89-aastane naine vöötrada pidi sõiduteed, kus sai löögi sõiduautolt Renault Clio. Sõidukit juhtis 72-aastane mees, kes oli kaine. Raskeid vigastusi saanud naine viidi haiglasse, kus ta täna suri.

Lõuna prefektuuri politseimajor Alvar Pähkel selgitas, et õnnetus juhtus päevavalgel ajal. „Samuti ei olnud õnnetuspaigal nähtavust piirata võivaid objekte, mille tõttu võinuks jalakäija autojuhile märkamatuks jääda,“ kirjeldas ta. Politseimajor lisas, et samatüübiliste õnnetuste ennetamiseks on tarvis kahepoolset koostööd. „Autojuht on hoolas, kui võtab ülekäigurajale lähenedes hoo maha, sest seal on suurem oht, et keegi võib ootamatult teele astuda. Jalakäijad on eeskujulikud, kui veenduvad enne ülekäigurajale astumist, kas lähenev sõiduk ikka on neid märganud ning annab teed,“ kirjeldas Pähkel.

Arvestades nüüdseid talvisemaid olusid, kutsub politsei kõiki liiklejaid üles suuremale ettevaatlikkusele ja üksteisega arvestamisele. Temperatuuri kõikumine on teinud sõiduteed libedaks ning kohatine lumesadu võib piirata nähtavust. „Kontrollige kindlasti ka üle, kas autol on all korralikud talverehvid ning puhastage enne sõituminekut aknaklaas korralikult jääst puhtaks,“ soovitas Alvar Pähkel.

Jaama tn