Kella 14.45 ajal toimus liiklusõnnetus Jõgevamaal Põltsamaa vallas Esku-Pilistvere-Arussaare tee 1. kilomeetril. Vitsjärve poolt Esku suunas liikunud sõiduauto Honda Accord, mida kaasreisijate väitel juhtis 24-aastane Tauri, kaotas juhitavuse, sõitis teelt välja kraavi ja rullus mitu korda üle katuse. Sõiduk liikus kruusakattega teelt asfaltkattega teele.

Esialgsetel andmetel oli roolis 24-aastane Tauri, kes väidetavalt lahtise turvavööga sõites kukkus autost välja ning jäi sõiduki alla, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja. Kiirabi püüdis teda elustada, kuid see ei andnud tulemusi ning noormees suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Väidetavalt juhi kõrvalistmel istunud teine 24-aastane noormees ning tagaistmel istunud 17-aastane nooruk kasutasid esialgsetel andmetel turvavarustust. Politsei tuvastas neil alkoholijoobe.

Juhtunu üksikasjade väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlus, mille käigus määratakse vajalikud ekspertiisid tuvastamaks, kes õnnetuse hetkel tegelikult roolis oli ning kas hukkunud Tauri oli alkoholijoobes.

Teekate oli sündmuskohal kuiv, sõiduki rehvid vastasid nõuetele.