Tõrvandi komando kolimine Tartusse paigutab kaks päästekomandot selliselt, et võrdselt hästi on kaetud kogu linn ja selle lähiümbrus. Eelmise aasta lõpus alustas tööd Annelinna päästekomando ning praegu tehakse ettevalmistusi uue päästekomando ehitamiseks Maarjamõisa linnaossa. Seni jätkab endine Tõrvandi päästemeeskond oma tegevust Tartus Kalevi tänaval asuvas depoohoones. „Vaid nii saame pakkuda kõige kiiremat elude päästmist võimalikult paljudele inimestele,“ ütles Lõuna päästekeskuse juht Margo Klaos.

Tõrvandi komando moodustati omaaegsest Tartu EPT vabatahtlikust tuletõrjesalgast 1992. aastal. Kuigi nimi ja alluvussuhted on komandol rohkem kui kahekümne aasta jooksul neli korda muutunud, on visamad mehed algusaastatest tänaseni endiselt rivis.Tõrvandi päästekomandol oli 2014. aastal 280 väljasõitu, neist 128 Tartu linna. Kahel viimasel aastal Ülenurme vallas hukkunuga tuleõnnetusi ei juhtunud.

Tõrvandis asunud komando pealiku Igor Galjutini sõnul elavad Ülenurme vallas väga tublid ja vastutustundlikud inimesed. Päästeameti töötajad aitavad jätkuvalt kõigil oma kodu tuleohutumaks muuta ning nõustavad kodukülastustel kõiki soovijaid. Kodukülastuse tellimiseks ja nõuannete saamiseks võib helistada päästeala infotelefonil 1524 või Facebook`is võtta ühendust veebinõustajaga. Oma kodu tuleohutust saab ise testida veebilehel www.kodutuleohutuks.ee.