Tulevahetus Seebi tänaval asuvate garaažide läheduses toimus kella 16.30 ajal, kinnitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Mihkel Loide Delfile.

Loide rääkis, et kurjategija tulistas politseinikku, kes pääses vigastusteta. Samas tulistas politseinik kurjategijat vastu ning tabas teda. Haavatud mees toimetati haiglasse.

Sündmuskohal käinud Delfi fotograaf vahendas pealtnägijate ütlusi, et kõik sai alguse akende puruks loopimisest. Inimesed, kes olid näinud, et üks mees loobib esimese korruse aknaid sisse, üritasid teda peatada.

Nad jooksid aknaid lõhkunud mehele järele garaažide juurde. Samal ajal jõudis kohale ka politsei. Esmalt olla kurjategija lubanud alla anda, kuid kui politseinik talle lähenes, siis sihtis mees patrulli, mispeale tegi politsei hoiatuslasu ja hiljem ka lasu kurjategija pihta.

Politsei: mees ei allunud korraldustele relv ära panna

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Kristjan Jaani rääkis "Aktuaalsele kaamerale", et politseinik reageeris väljakutsele, milles teatati, et üks kodanik rikkus korda, vahendasid ERR Uudised.

"Kui patrull sündmuskohale jõudis, siis selgus, et korrarikkuja oli juba lahkunud, kuid üks valvas kodanik andis kätte suuna, kuhu too põgenes," ütles Jaani.

Jaani sõnul jõudis patrull korrarikkujale järele, kes selle asemel, et alluda politseinike seaduslikele korraldustele, võttis relva ja suunas selle politseinikele.

"Ta ei allunud korraldustele relv ära panna, vaid tulistas hoopis oma relvast õhku ja sihtis ka politseinikke," märkis Jaani.

Jaani kinnitusel võtsid politseinikud seepeale vastu otsuse ja kasutasid kurjategija vastu tulirelva.

Mees on ka varem politsei huviorbiidis olnud

Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide sõnul sai politsei väljakutse Seebi tänavale peretüli lahendama. Politseinikud väljakutse kohal peretüli ei tuvastanud, kuid pealtnägijad suunasid korrakaitsjad garaažide juurde, kus oli mees relvaga. Mees sihtis politseinikke, ei reageerinud korraldusele relv maha panna ja tulistas, teatas BNS.

"Tulistamise käigus politseinik vigastada ei saanud, küll aga juhtumi teine osapool. Haiglasse viidud isik oli teadvusel ja kontaktne," lisas Loide BNS-ile.

Loide väitel on kurjategija kasutatud relva tüüp täpsustamisel. "Tegemist ei olnud mitte püstoli-tüüpi relva vaid pikemat sorti tulirelvaga," lausus Loide.

Tema sõnul ei saa veel öelda, kas politseinikega tulevahetusse sattunud mees oli seotud peretüliga, millele politsei väljakutse sai.

Loide sõnul on politsei mehe isiku kindlaks teinud, kuid tema kohta uurimise huvides rohkem informatsiooni ei anna. Loide märkis, et tegemist on nooremapoolse mehega, kes on ka varem politsei huviorbiidis olnud.

Juhtunu täpsemate asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlused tulirelva ebaseadusliku käitlemist, võimuesindaja suhtes vägivalla kasutamist ja politsei poolt tulirelva kasutamise seaduspärasust puudutavate karistusseadustiku paragrahvide alusel.

Politseimajor Kristian Jaani sõnul on tegemist järjekordse näitega politseitöö ohtlikkusest. "Politseipatrullide töö tähendab väga erinevate probleemolukordade lahendamist väljakutsetel, mis võivad võtta äärmiselt ohtlikke pöördeid," selgitas Jaani. "Ilmselgelt ei maksa ükskõik mis olukorras kasutada politseinike vastu tulirelva, see on äärmiselt ohtlik eeskätt vägivallatsejale endale, aga kahjuks ka kõigile lähiümbruses viibijatele.