Ida prefektuur juhib tugeva lumesaju tõttu liiklejate tähelepanu muutuvatele teeoludele ja palub kõikidel olla väga tähelepanelik.

Täna päeval halvenesid Virumaal ilma- ja teeolud, mistõttu sõitis Tallinna-Narva maanteel välja kaks veoautot ning üks tsisternauto. Viimane ootab Purtse kandis liikluse hõrenemisel pukseerimist. Politsei palub kõikidel liiklejatel seal kandis olla väga tähelepanelik.

Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juht Veiko Randlaine rõhutab, et tuisune ilm vähendab nähtavust, mistõttu tuleb kõigil liiklejatel varuda aega ja kannatlikkust ühest kohast teise liiklemisel. “Autojuhid peavad valima õige sõidukiiruse ja kindlasti hoidma pikivahet,“ ütles Randlaine.

Ka asulates ja linnades peaksid liiklejad olema teineteise suhtes arvestavamad, kokkupõrke vältimiseks tuleb enne ülekäigurada ja ristmikku aegsasti hoog maha võtta.

Pärnu linnas Riia maantee ja Papiniidu ristmikul sai enne kella nelja autolt Seat Toledo löögi 76-aastane mees. Õnnetuse asjaolud ei ole veel selged, aga mees viidi kontrolliks haiglasse, tema võimalike vigastuste kohta praegu mul veel infot ei ole, teatas PPA pressiesindaja.

Maanteeamet teatas, et Tartu-Jõgeva-Aravete maanteel km-tel 50-51 (Kaera küla) on teel avariiline sõiduk ning liiklus on häiritud.

Liiklusavariidest on teatatud ka Kosel, Ääsmäel ja Laagris, kuid kindlasti on neid üle Eesti rohkemgi.

Ühe välismaise veokiga juhtus ebaõnn lausa kahel korral: sõiduk tõmmati kraavist välja, kuid sõitis hiljem uuesti teelt välja.

Maanteeamet on hoiatanud, et lumesadu levib prognoosi kohaselt tänase õhtu jooksul üle kogu Eesti. Lume, tuisu ja piiratud nähtavuse tõttu on teeolud muutumas igal pool halvaks. Eraldi võiks praegu välja tuua Lääne maakonna, seal on väiksemaid avariisid olnud juba päris palju. Näiteks Haapsalu kandist tuli esiti ärev teade, et tuul oli puhunud liinibussi kraavi. Keegi õnneks viga ei saanud.

Tallinnas ja Harjumaal on avariide kohapealt olukord praegu õnneks võrdlemisi rahulik, aga keerulised ilmaolud on siia ka alles jõudmas.
Seega palume liiklejatel arvestada halvenevate teeoludega, hoida pikivahet, võtta sõidukiirust maha ja varuda rohkem aega sihtkohta jõudmiseks.