"Tartus viidi kontrollaktsioon läbi varahommikul Sõpruse sillal ning ennelõunal Vene tänaval. Kokku pandi puhuma 1931 autojuhti ning fikseeriti viis erinevat süütegu," teatas Lõuna prefektuur.

"Neli autojuhti olid alkoholi tarvitanud, kusjuures neist üks juhtis haagisega veoautot," võttis politseioperatsiooni juhtinud vanemliikluspolitseinik Enn Virk tulemused kokku.

"Autojuhtidele on mõttekohaks, et kui päev enne tööleminekut ja sõiduvajaduse teket ei osata alkoholi mõistlikult tarvitada, tuleb seda üldse mitte pruukida. Lisaks kutsume üles ka ettevõtteid, kes veoteenust pakuvad, et nad võtaks kasutusele meetmeid veendumaks palgal olevate veojuhtide kainuses," selgitas Virk.

Virk lisas, et ka koormata veok on suure ohu allikas ja rõhutas sedagi, et alkoholi pruukinud veokijuht on häbiks kõigile teistele vastutustundlikele ja eeskuju loovatele kutselistele juhtidele.

Politsei juhtis kontrollaktsiooni käigus ühe sõidukijuhi tähelepanu sellele, et kõrvalistmel ei tohi lapsi süles transportida, vaid neil peab olema enda turvatool.