Täna kella 14 ajal sai häirekeskus teate, et Tartus Puiestee tänaval liigub suurel kiirusel sõiduauto Volkswagen, mille juht teeb ohtlikke manöövreid, sõidab suurel kiirusel üle ohutussaarte, põikab vastassuunavööndisse ning eirab fooritulede märguandeid.

Lähedalviibinud politseipatrull andis juhile peatumismärguande, millele viimane ei reageerinud, vaid lisas kiirust ja kihutas edasi. Ohtliku sõidu käigus põikas sõiduk vastassuunavööndisse ning sõidukilt sai riivamisi löögi tee ääres seisnud 66-aastane naine, kes viidi tervisekontrolliks haiglasse.

Pärast avariid jäi sõiduk tee äärde pidama ning vältimaks juhi põgenemist tõkestas politsei alarmsõidukiga tema sõidukist väljapääsemise. Politsei tuvastas, et sõidukit juhtinud 38-aastane mees oli joobes ja ei omanud juhtimisõigust. Mees toimetati esialgu arestikambrisse.


Tartu politseijaoskonna välijuhi Tarmo Närapi sõnul tekitas joobes juht mitu liiklusohtlikku olukorda ning selle tagajärjel sai kahjuks viga pahaaimamatu kõrvalseisja. „Selline käitumine päevasel ajal tiheda liiklusega piirkonnas on vastutustundetu ja on äärmiselt kahetsusväärne, et ühe mehe mõtlematu käitumise tõttu sai vigastada jalakäija ning ohus oli kümnete kaasliiklejate elu ja tervis,“ sõnas Närap.

„Kuivõrd hetkeseisuga on tuvastatud, et jalakäijat riivanud ning politseiametnike eest põgeneda üritanud meesterahvas oli nn kriminaaljoobes, siis arvestades eelpool kirjeldatud tegevuse äärmist hoolimatust kaaslinlaste suhtes, esitan homme kinnipeetud roolijoodiku suhtes kohtule vahistamistaotluse,“ kommenteeris Lõuna ringkonnaprokurör Toomas Liiva.

Politsei tänab meest, kes andis ohtlikust juhist teada.