Lõuna prefektuuri pressiesindaja kinnitusel tuli neile teade põlevast autost Tartus Jaamamõisa linnaosas kell 00.48.

Delfile rääkis üks naaber, et nägi eile südaöö paiku, kuidas üks naine topib mingit kotti auto pagasiruumi. Kott ei näinud välja selline, et seal võiks olla sees surnukeha ja hiljem päästjate tööd kõrvalt vaadates tundus, et surnukeha juurde kotti oli topitud mingisugust pehmet polstermaterjali.

Umbes tund pärast seda, kui naaber nägi naist auto juures askeldamas, saabusid sündmuskohale päästjad ja politsei, kes põlenud auto ümbruses tegutsema asusid.

Naabrite sõnul elas naine, kes auto juurde surnukeha viis ja seejärel masina põlema pani, tapetud naisega koos.

Lõuna prefektuurist teatati, et sündmuskohale läinud politseinikud avastasid kustutustööde järel sõiduki alt teibiga kinni seotud 30-aastase Sigridi surnukeha.

Tuvastamaks võimalikult kiiresti kuriteos kahtlustatavat, kontrollisid politseinikud üht Lääne tänava korrusmaja korterit, kus sõidukiomanik elas. Korteriukse taha jõudnud politseinikud kuulsid lapse valju nutmist, tundsid samas ukse vahelt tulevat suitsu ja bensiini lõhna. Ohu tõrjumiseks otsustati päästjate abiga koheselt korteriuks maha murda.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Meelis Saarepuu ütles, et korterisse sisenenud politseinikud avastasid põlevast voodist leekides naise, kes hoidis süles poisslast.

„Politseinikul õnnestus 3-aastane laps naise sülest jalgupidi ära tõmmata, misjärel laps kustutati leekidest ning anti kiiresti üle meedikutele. Jätkuvate kustutustööde käigus õnnestus päästjatel ka ülejäänud tuli summutada ning 33-aastane naine leekidest päästa,“ lisas ta.

Haiglas tuvastati mõlemal kuni 20 protsendi ulatuses põletushaavu. Praegu on poisslaps raskes seisus haiglas ning meedikute pideva järelevalve all. Meedikute sõnul on lapse terviseseisund raske, kuid stabiilne. Naine viibib samuti raviasutuses.

Esialgse info kohaselt süütas nii maja ees olnud sõiduki kui ka korteri 33-aastane Eleri, kes tulest päästeti. Hukkunud naise surnukeha saadeti kohtuarstlikku ekspertiisi.

Kriminaalpolitseinikud jätkasid sündmuskohal asjaolude selgitamist ning tuvastasid, et sõiduki alt leitud surnud naine ning korteripõlengus osalenud naine olid sõbrannad ning juhtunu sai arvatavasti teoks isiklikest suhetest tingitud probleemidest.

Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas Tartu kriminaaltalitus kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb tapmist. Kriminaalpolitseinikud jätkavad täiendatud jõududega antud sündmuse asjaolude selgitamist. Kohtueelset menetlust juhib Lõuna Ringkonnaprokuratuur.