Häirekeskus sai õnnetusest teate kell 18.12. Sündmuskohale sõitis asjaolusid selgitama avariipolitseinik. Tema esialgsel hinnangul sõitis traktor sõiduteel, kui ühel hetkel sujuvalt suure kaarega teelt paremale kaldus ja järve sõitis.

Traktorit juhtinud 52-aastane Aivar ei kontrollinud sõiduvahendit arvatavasti terviserikke tõttu. Seepärast võis traktor liikuda ka sedavõrd sujuvalt järve suunas. Traktorist välja tõmmatud meest püüdsid meedikud pika aja vältel elustada, ent tulemuseta. Traktor on seni järves ning sellest paistab vaid katuseosa, teatas Lõuna prefektuur.

Tunnistajatelt infot kogudes selgitas avariipolitseinik, et traktorit juhtinud mees oli samal päeval kurtnud kehva tervise üle. Seda, kas õnnetuse põhjuseid võib otsida arvatavast terviserikkest, selgitatakse alustatud kriminaalmenetluse raames. Ka selgitatakse menetluses mehe kainus ja muud asjassepuutuvad asjaolud.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ervin Teesalu ütles, et halva enesetundega ei tohiks ükski sõidukijuht teekonda alustada ega jätkata, sest selle tagajärjed võivad olla pöördumatud nii juhile endale kui ka kaasliiklejatele.

"Antud juhul on kõik täpsemad asjaolud küll veel selgitamisel, ent vajab siiski märkimist, et juht peab ise tegema endast oleneva ohu vältimiseks," rääkis Teesalu. Ta lisas, et kui enesetunne on kehv ning sellegi poolest sõidukirooli istutakse, on juht liikluses osaledes sama ohtlik kui joobnuna rooli istudes. "Auto juhtimine nõuab täit keskendumist, kuid kui seda segab mistahes põhjusel tekkinud tervislik probleem, ei saa kellelgi õigupoolest olla garantiid turvaliseks koju jõudmiseks," kommenteeris ta.