Täna keskpäeval põles Tartumaal lausleegis elumaja, mille kustutustöödel leidsid päästjad hukkunud vanema naisterahva. Hukkunud naise elukaaslane oli tulekahju puhkemise ajal poes. Tulekahju kustutanud päästjad olid varem samas majas kodukülastusel pererahvast nõustamas käinud ja suitsuanduri paigaldanud. Maja oli päästjate sõnul ehituslikult kehvas olukorras olnud ja kütteseadmed vajasid remonti.

Täna kell 11.32 teatati häirekeskusele tulekahjust Tartumaal Tammistu külas, kus põles elumaja. "Leek ulatus juba teatamise hetkel katusest välja," rääkis Delfile Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik.

Päästjad jõudsid küll kümne minutiga kohale, kuid maja enam päästa ei õnnestunud, kuivõrd tulekahjule andis hoogu juurde tugev tuul ja päästjate saabudes oli juba ka katus sisse kukkunud. "Kustutustööde käigus leiti majast hukkunud naisterahvas," sõnas Kiik.

Põlengust pääses majaelanikust mees, kes tulekahju puhkemise ajal poeskäigul oli. Šokis mehe tervist kontrollisid kiirabitöötajad ning mehe abistamiseks ja uue peavarju otsimiseks tuli kohale valla sotsiaalnõunik. Päästjad lahkusid sündmuskohalt kell 14.08.

Tartumaa vanemoperatiivkorrapidaja Kaido Õunapuu ütles, et kustutustöödel osalenud päästjate jaoks oli see väga kurb juhtum, seda enam, et veidi aega tagasi käisid nad samas kohas ohutusalast nõu andmas ja tuppa paigaldati suitsuandur. "Kodukülastusel paistis päästjatele silma, et hoone oli ehituslikult väga kehvas olukorras ning kütteseadmed vajasid remonti," nentis Õunapuu.

Tulekahju täpse tekkepõhjuse selgitab edasine uurimine. Tartumaal on tänavu tules hukkunud juba 5 inimest, kogu Eestis on tulesurmasid 42.

Jaga
Kommentaarid