"Sealsed kasvandikud omavolitsesid ja lõhkusid suuremas koguses kooli vara. Hetkel on politseinikud sündmuskohal," ütles Ida prefektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist Delfile.

Rist lisas, et mingi osa kasvandikest pani ka koolist jooksu ning seitse neist saadi kätte. Nad toimetati politseijaoskonda, kus neilt võetakse ütlused. Kolm poissi, keda alguses ei tabatud, tulid ise kooli tagasi. Politseipatrull on veel koolis ja kõiki asjaolusid alles selgitatakse välja.

Hetkel on sündmuskohal kriminaalpolitsei ja sõltuvalt varalisest kahjust võetakse seal vastu otsus menetluse alustamise kohta.

Politsei esindaja lisas ka, et viimasel ajal on probleemid kooli kasvandikega süvenenud ning kooli juhtkond peaks sellele kindlasti tähelepanu pöörama.

Tapa Erikool on põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse alusel töötav haridus- ja teadusministeeriumi hallatav põhikool kasvatuse eritingimusi vajavatele 10. – 18. aastastele poistele. Kooli õppekeeleks on vene keel ja eesti keel. Kooli suunatakse õpilased alaealiste komisjoni otsusega, mille kohta kohus teeb määruse või otsuse.

Alaealisi võib kooli suunata ka kohus kohtuotsuse alusel. Harilikult suunatakse õpilased kooli üheks kuni kaheks aastaks.

Sel nädalal on avalikkuse eest korduvalt läbi käinud ka probleemid Kaagvere erikoolis, kus õpivad tüdrukud.