Häirekeskus sai teate tulekahjust Tallinnas Liivalaia tänav 38 asuvas Kaasani kirikus kell 2.51. Päästemeeskondade sündmuskohale saabudes põles puust kiriku sein lahtise leegiga ning suitses katus.

Tulekahju kustutati lõplikult kella 5.27 ajal. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Sündmuspaigal viibinud Kaasani kiriku töötajate sõnul nähti tulekahju ajal kiriku seina ääres bensiinikanistrit. “Selle koha peal, kus tuli alguse sai, seal elektrijuhtmeid ei olegi,” olid kiriku töötajad hämmingus, kuidas sai kiriku välissein süttida.

Põhja politseiprefektuurist öeldi Delfile, et juhtunu asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust paragrahv 204 järgi, mis käsitleb kultuurimälestise, museaali ja muuseumikogu rikkumist ja hävitamist.

Kaasani Jumalaema Sündimise kirik valmis 1721. aastal. Tegu on Tallinna vanima säilinud puidust sakraalhoonega, mis oli hoolikalt ja originaalitruult renoveeritud.

Kaasani pühakuju kirik on vanim puuehitis Tallinnas. Kirikus oli väga palju vanu ikoone, suurem osa nendest varastati eelmise sajandi 70. aastatel ning on jäljetult kadunud. Kirik restaureeriti ja kaunistati uute ikoonidega. Kaasani kirik on üks populaarsemaid õigeusu kirikuid.

Kirikus on köstriametit pidanud ka Aleksei Ridiger, hilisem Vene Õigeusu Kiriku patriarh Aleksius II.

Hea Delfi lugeja! Kui sattusid varahommikul nägema Kaasani kiriku põlemist ning Sul on sellest foto või videolõik, saada see aadressil press@delfi.ee