Esialgsetel andmetel sõitis Valdeku 13 maja juures sõiduauto Volkswagen vastu kinnistu aeda, sõitis maha puidust tänavavalgustusposti ning jäi vastu puud sõites pidama, teatas Põhja politseiprefektuur.

Õnnetuse tagajärjel hukkus kohapeal 29-aastane Oliver. Teine autos viibinud reisija, 33-aastane Reijo toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Pääste- ja kiirabitöötajate sõnul oli haiglasse toimetatud kaasreisija, 30ndates aastates mees joobes, politseinike sõnul oli autos näha ka kaheliitrine õllepudel, lisaks narktootiliste ainetele tarvitamisele viitavad esemed nagu süstlad, tühi foolium jms.

Õnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust.

Delfi andmetel oli õnnetuses sõidukõlbmatuks muutunud auto eelnevalt Pärnust ärandatud.

Põhja prefektuuri pressiesindaja kinnitas, et auto oli tõepoolest politsei huviorbiidis, sest auto 15. veebruaril Pärnust varastatud.

Esialgsetel andmetel võis õnnetuse üks põhjustest olla valesti valitud kiirus ning sel tänaval lubatust olulisel määral suurem kiirus. Seda, kui kiiresti surmaauto õnnetuse hetkel sõitis, ei osanud politsei pressiesindaja öelda, ent ilmselgelt kihutas auto kiiremini kui seal lubatud 50 km/h..

Sõudukit juhtinud Oliveri, kes kahjuks kohapeal hukkus, turvavöö oli kinnitatud, kaasreisija aga ei kasutanud turvavarustust, vähemalt päästjate kohalejõudes oli turvavöö lahti.

"Paraku on politseil alust arvata, et inimese elu nõudnud õnnetuse puhul ei olnud auto sõidustiil ja kiirus vastav sellele, mis antud tänaval on lubatud ja mõistllik kitsastel linnatänavatel," ütles Põhja prefektuuri operatiivjuht Kristian Jaani.

"Kas õnnetuse põhjustes mängisid rolli ka muud asjaolud, selle selgitab välja uurimine. Head liiklejad, hoiame endid ja üksteist ning teeme endast kõik sõltuva, et hoida ära õnnetusi."