Täna kella 15.15 paiku teatati häirekeskusele raskest liiklusõnnetusest Põltsamaa vallas, Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa 123. kilomeetril. Esialgsetel andmetel kaldus Tallinna suunas liikunud sõiduauto Audi teepervele, kus sõitis tagant otsa samas suunas liikunud jalgratturile. Kokkupõrke järel ei saanud masin jätkuvalt pidama, vaid sõitis üle vastassuunavööndi teelt välja ning peatus alles põllumaal.

Jalgrattaga sõitnud ja autolt löögi saanud 35-aastane naine sai selles õnnetuses paraku nii raskelt viga, et tema elu päästa ei olnud võimalik. Audit juhtinud 83-aastane mees ja kaasreisija viidi tervisekontrolliks haiglasse.

Politsei selgitas enne veel sündmuskohal, et autoroolis olnud 83-aastane mees oli kaine ning omas juhtimisõigust.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et kõik üksikasjad selgitatakse uurimise vältel, kuid praegu teadaolevalt ei märganud autojuht mingil põhjusel jalgratturit piisavalt aegsasti. „Tegu on sirge teelõiguga, kus nähtavus on hea, teeperv hooldatud, asfalttee heas seisus ning kuiv. Need ja teisedki liiklusohutust suurendavad tegurid ei asenda aga liiklejate endi valvsust ja valmisolekut ootamatutele olukordadele kiiresti reageerida ning ohtu ennetada,“ selgitas ta.

Õnnetuse üksikasjade väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Tänavu on Eestis juhtunud liiklusõnnetustes hukkunud 34 inimest, ka mullu samal ajaperioodil hukkus avariides 34 inimest.

Õnnetuskohast mööda sõitnud Delfi lugeja saatis meile ka video.