Täna kell 9.28 said Tartu päästjad väljakutse Tartu Milli territooriumile, kus inimesed olid vilja alla vajunud. Sündmusele reageerisid päästjad Tartu ja Annelinna komandodest, teatas Lõuna päästekeskus.

Päästjate saabudes selgus, et punkris, kus hoiti 150 tonni vilja, oli kolm inimest. Üks meestest oli liiniga kinnitatud, kuid teised kaks juba vilja alla vajunud. Päästjad alustasid nööripäästesüsteemide moodustamisega.

Kell 10.19 saadi punkrist kätte esimene töötaja, kes oli turvaköiega kinnitatud. Juhtunu tagajärjel mees vigastada ei saanud.

Kell 11.07 toodi punkrist välja hukkunu. Kolmanda mehe otsingud jätkusid. Päästeöid raskendas viljatolmust tingitud halb nähtavus.

Õhtul kell 21.06 lõpetati punkrist vilja ümberpumpamine ning kell 22.25 tõid päästjad välja teise viljapunkris hukkunud mehe surnukeha, teatas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja.

AS Tartu Mill teatas kella nelja ajal, et ettevõtte tootmises toimus täna hommikul õnnetusjuhtum, milles hukkus kaks ettevõtte töötajat. "Õnnetus juhtus viljahoidla punkris, kus töötajad tegelesid sinna kinni jäänud märja vilja lahti aitamisega," selgitas Tartu Mill.

"Ettevõte teeb igakülgset koostööd päästeameti, politsei ning tööinspektsiooniga, et välja selgitada õnnetuse täpsemad asjaolud," lisas ettevõte.

AS Tartu Mill avaldas sügavat kaastunnet hukkunute omastele ja lähedastele.

Prokuratuur on alustanud asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 197 lõige 3 tunnustel, mis hõlmab endas töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm. Selle järgi võib juriidilist isikut karistada rahalise trahviga.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Tartu politsei.

"Päästetööd sujusid küllaltki raskelt, sest tegemist on kõrgelt, sügavalt päästmisega, kus ei ole eriti võimalust kasutada lihtsamaid variante ja kus on vaja hästi palju tööjõudu, samas ka kiirabisid, et seda kõike turvata," selgitas Tartu päästekomando päästetööde juht Tauno Boškirov "Aktuaalsele kaamerale".

"Ilmselt tööohutusnõudeid eirates on ettevaatamatusest põhjustatud inimese surm. See tähendab seda, et praeguse seisuga päästetööd küll käivad, võin kinnitada, et on leitud ühe Tartu Milli töötaja surnukeha," lisas Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Ruti Kilg, vahendab ERRi uudisteportaal.

Juhtunut uurivad tööinspektsioon ja politsei

Tööinspektsiooni teabeosakonna töötaja Anna-Kristiina Iher ütles Delfile, et nende inspektor on juba kohal käinud. Kuna aga juhtumit on hakanud uurima tööinspektsioon ning alustatud ka kriminaalmenetlust, siis rohkem kommentaare Iheri sõnul praegu anda ei saa.

Riigiprokuratuuri avalike suhete osakonna juhataja kt Kristina Kostina kinnitas, et juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku § 197 lg 3 tunnustel. See paragrahv käsitleb töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm. Juriidilist isikut karistatakse süüdi mõistmisel säärase teo eest rahalise karistusega.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Lõuna prefektuur.

Jaga
Kommentaarid