Põhja prefektuuri pressiesindaja Seiko Kuik ütles Delfile, et täna kella poole kahe ajal põrkasid Tallinna ringtee 7. kilomeetril kokku kaks veoautot, mille tagajärjel sai kaks inimest kannatada.

Rohkem sai kannatada Poola numbrimärgiga veok, mille juht sai õnnetuses raskelt viga ning Delfi andmetel mees suri hiljem. Eesti numbrimärgi ja Kuusakoski kirjaga veok sai vähem kannatada ja nii sai ka selle veoki juht kergemalt viga.

Liiklus õnnetuspaigas oli häiritud mitu tundi, kella 20-ks toimis see taas.

Täna poole kahe ajal toimus Tallinna Ringtee 7. kilomeetril raske liiklusõnnetus, kus põrkasid kokku kaks veoautot. Veoautot juhtinud 44-aastane Poola kodanik sai kokkupõrge tagajärjel raskelt viga ning ta suri haiglas. 44-aastane Eesti kodanik on haiglas arstide hoole all.

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Kaido Saarniidu sõnul on veel vara rääkida õnnetuse põhjustest. „Politseinikud ja eksperdid kogusid õnnetuspaigalt infot, mis aitab välja selgitada juhtunu üksikasjad. Teame, et avariipaigas olid teeolud väga rasked ning värske lumi tegi maantee libedaks,“ kirjeldas operatiivjuht õnnetuskoha olusid.

Politseiniku sõnul ei saa selle õnnetuse asjaoludest veel rääkida, kuid suure osa traagiliste kokkupõrgete taga on kas liigne või oludele mittevastav kiirus. “Kehtiv piirkiirus ei ole kunagi kohustuslik. Juhid peavad valima oludele vastava sõidukiiruse, olgu selleks kasvõi 50 km/h. Ma ei taha, et kiirustamise või oma võimete ülehindamise pärast inimesed koju ei õua. Võtke liiklemiseks aega ja sõitke turvaliselt,“ ütles Saarniit.

Õnnetuse hetkel oli teeolud lumised ja libedad. Liiklus on jätkuvalt häiritud ning lõik Tallinna Ringteest jääb suletuks kuni puksiirautod tee vabastavad.

Juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust, mida viib läbi Põhja prefektuur ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Lugeja teatas, et õnnetus juhtus umbes kell 13.25 Tallinna ringteel Jüri ja Peterburi tee vahel Lagedi silla lähedal. Ta osutas, et kohal on ka kiirabi. See oli mõni minut enne kella kahte.

Seoses liiklusavariiga oli Tallinna ringteel Lagedil liiklus suletud kuni kella 20-ni. Ümbersõit oli korraldatud Jüri tee kaudu.